Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Feedback
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

Klassiskt halsband

av s.k. Tribal-typ

Klassiska halsband med ett hänge i vad man på engelska kallar Tribal (klantyp). Finns i fem olika färger av blandade stenar: Klar-sand-blå Agat med pärlor av Amazonit och Akvamarin, blå-svart Agat med pärlor av Agat och Onyx, gul-brun Agat med pärlor i Citronjade, Kaneol i hänge och pärlor, lila Agathänge med pärlor i Alexandrit och Ametist.

 

Längd: Ca 50-55 cm eller önskad längd

 

I lager:  1 av var

Pris per styck:     270,00 SEK

 

Välj sten

Alexandrite är en Chrysoberyl som är en aluminat av beryllium och tillhör gruppen Spinell och ligger på 8,5 på Mohs skala. Alexandrit är en starkt pleokroiskt (trichroic) kristall och är smaragdgrön, röd och orangegula färger i delvis polariserat ljus beroende på visningens riktning. Det mest utmärkande är att den ändrar färg i artificiellt ljus jämfört med dagsljus. Det beror på en fysiologisk respons i det mänskliga ögat i en viss del av det synliga spektrat.
Enligt en populär historia upptäcktes alexandrit av den finska mineralogen Nils Gustaf Nordenskiöld (1792-1866) som med namnet ville hedra tsar Alexander II av Ryssland.
Fyndigheter finns i Ryssland, Brasilien, Indien , Madagaskar och Sri Lanka.
Alexandrit sägs ha läkande egenskaper för bukspottkörteln, mjälten och nervsystemet och vara till nytta vid behandling av leukemi. Den ska också balansera bärarens känslomässiga tillstånd och intensifiera känslor av kärlek. Alexandrit ska även öka bärarens självförtroende, självkänsla, framgång och lycka.

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 17 december 2015 
                http://svenskalänkar.com/