Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Kontakta oss
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu blommar det

Ett tvåradigt halsband med stilsäkra blommor karvade i Jaspis, Jade eller Opal är en säker vinnare. Snyggt till businessviden eller till den svala linneklänningen, till jeans och bomullstopp eller kjol och blus. Det finns inga gränser - de sätter du själv.

 

Mått: övre raden är ca 42 cm (kan förlängas med silverkedja)

 

I lager: 1 av vardera Chohuajaspis (bild), Grön Jade och Grön Opal

Pris per styck:     295,00 SEK

Välj sten

Jaspis består till större delen av kalcedon, mikrokristallin kvarts, som tillsammans med andra mineraler ger den färgglada band och mönster. Jaspis var en favoritsten under antiken, och dess namn, som betyder "fläckig sten", kan spåras tillbaka på hebreiska, assyriska, persiska, grekiska och latin. Jaspis förekommer över hela jordklotet och hämtar sin färg och mönster från den lokal var den bildats. Den namnges också ofta utifrån detta mönster, till exempel Panoramajaspis (Picture jasper) vilken påminner om en landskapsvy. Andra namn är Dalmatinerjaspis (fläckig som hundrasen), Trädjaspis med ett lövmönster, Mahognyjaspis med färg som träslaget, Mossjaspis som ser ut att ha inbakad mossa, etc.

Jaspis ger dig trygghet och möjlighet att slå av på takten. Den skyddar dig från onödiga energier.

 

Opal är en amorf form av kiseldioxid relaterade till kvarts, en mineraloid form, inte ett mineral. 3% till 21% av den totala vikten är vatten, men innehållet är vanligtvis mellan 6% till 10%. Det deponeras på relativt låga temperaturer och kan förekomma i sprickor i nästan alla typer av sten, vanligast är med limonit, sandsten, ryolit, märgel och basalt. Opal är den nationella ädelsten i Australien, som producerar 97% av världens opaler.

Opalens interna struktur gör att den fraktionerar ljus och beroende på de förhållanden under vilka den bildades kan den ta många färger. Opal varierar från klara till vit, grå, röd, orange, gul, grön, blå, magenta, ros, rosa, skiffer, oliv, brun och svart. Av dessa nyanser, de röda mot svart är de mest sällsynta, medan vitt och grönt är de vanligaste. Det varierar i optisk täthet från ogenomskinlig till semitransparent. Peru är känd för sina fyndigheter av grön, blå och rosa opal i Anderna. Opalen hjälper dig hitta rätt väg i livet och kraft till förnyelse. Den står för kärlek, lycka, hälsa och pengar.

 

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 25 mars 2015 
                http://svenskalänkar.com/