Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Kontakta oss
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

Tuff och ljuv på samma gång

Här ett härligt halsband i blekrosa äkta Akoyapärlor, klass AAA och den ovanliga ruffa stenen Larvikit. En något udda kombination kan tyckas men det speglar alla våra sidor - ljuv, förförisk madonna och jordnära, praktisk människa.

Finns aven i vit Akoya med orangeröda Karneol-nuggets eller djuporange sydamerikansk topaz.

 

Längd: Ca 45 cm.

 

I lager:  1

Pris per styck:     398,00 SEK

 

Välj sten

                    

Akoyapärlor är odlade pärlor som produceras i så kallade Akoyamusslor (lat. Pinctada fucata martensii och Pinctada fucata chemnitzii) främst i Japan, Kina, Vietnam, Sydkorea och Australien. Denna mollusk hittas och används främst i Japan och Kina. Kända för sin lyster anses Akoya som den klassiska pärlan. De är vita eller krämfärgade med övertonsfrekvensfärg av rosa, silver eller grädde.

Akoyaostronet är den minsta pärlproducerande ostronet som används i pärlodling idag, så Akoyapärlorna tenderar att vara små, från ca 2 till 11 millimeter, men är också kända för att vara de mest konsekvent runda eller nästan runda pärlor. Detta gör dem idealiska när det gäller jämnhet för pärlsmycken av strängar som t.ex. armband.

OBS! Skydda alltid dina pärlor från parfym, EdT och EdC.

 

Larvikite är en fältspat med mängd av monzonite*, och känd för sina vackra, miniatyrstora kristaller av fältspat. Dessa fältspat kallas ternära eftersom de innehåller stora delar av alla tre medlemmarna av fältspat. Blandningen ger Larvikiten sin karakteristiska blå silverglans (Schiller effekt) när den poleras. Olivin kan vara närvarande tillsammans med apatit, och lokalt kvarts. Vanligtvis är Larvikiten titanrik, med titanaugite och / eller titanomagnetite närvarande.

Namnet kommer från staden Larvik i Norge, där den här typen av vulkanisk sten finns.

 

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 25 mars 2015 
                http://svenskalänkar.com/