Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Kontakta oss
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

Drophalsband i Succorjaspis,

Bandagat och Amazonit

Ett sobert smycke i den hetaste modellen just nu. Blandningen droppar av Succorjaspis  åtskilda av små apatitpärlor gör att det härliga mönstret i jaspisen framträder tydligt. I halsbandet är pärlorna av mörk bandagat. Ett halsband som är lite mer sofistikerat och kan hänga med länge trots den heta modellen. Finns även i roströd Bandagat med Rosenkvarts och i Amazonit.

 

Längd: Ca 45 cm .Kan förlängas enligt önskemål.

 

I lager:  1

Pris per styck:     278,00 SEK

 

Välj sten

Apatit är en hexagonalt kristalliserande mineralgrupp, bestående av kalciumfosfat blandat med antingen kalciumfluorid eller kalciumklorid. Färgen är ofta nyanser av grön, blågrön eller brun men apatit kan också vara färglös, gul eller violett. Apatit är en av ett fåtal mineraler produceras och används av biologiska mikromiljösystem och är huvudkomponenten i tandemalj och benmineral. Hårdeheten är 5 på Mohs skala.

Apatit används sällan som ädelsten men transparenta stenar med ren färg kan facetteras till cabochons. Viktiga källor för apatit är Brasilien, Burma och Mexiko. Andra källor är Kanada, Tjeckien, Tyskland, Indien, Madagaskar, Moçambique, Norge, Sydafrika, Spanien, Sri Lanka och USA. Den apatit som förekommer i Sverige är nästan uteslutande en blandning av kalciumfosfat och kalciumfluorid, och förekommer som assessoriskt mineral i de flesta eruptivbergarter. Det kan bilda stora, välformade kristaller i pegmatitgångar. I apatitjärnmalmer kan halten uppgå till 5 – 10 % som i Kirunavaara, Leveäniemi, Malmberget och Grängesberg.

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 25 mars 2015 
                http://svenskalänkar.com/