Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Kontakta oss
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

 

Halsband i citronjade

med opalitkvadrater

En helt ny design med ett längre halsband som enkelt kan träs över huvudet (kan naturligtvis även göras kortare). Stora pärlor av citronjade åtskillda av små pärlor och tvärborrade opalitkvadrater samt stora ringar av jade med en opalitpärla i. Trots de stora pärlorna är halsbandet inte tungt - jade är en förhållandevis lätt sten som därför passar väldigt bra till just kraftigare smycken. Missa inte de matchande örhängena.

 

Tips! Du kan själv vara med och skapa din egen design - kontakta mig på E-post eller besök mig i Café Vallmo i Spånga.

 

Längd: Ca 60 cm eller önskad längd

 

I lager:  1

Pris per styck:     270,00 SEK

 

Jade är en term som täcker flera typer av hård sten, till exempel nefrit och jadeit som hittas framför allt i Kina och Centralamerika.

Det engelska ordet Jade härstammar (via franska L’ejade och latin Ilia) från det spanska uttrycket Piedra de ijada eller “länden sten”, utifrån dess välrenommerade effekt att bota krämpor i länden och njurar. NEFRIT kommer från lapis nephriticus, den latinska versionen av den spanska Piedra de ijada. I vissa länder är jade mer känd som “grönsten”.
I Nya Zeeland är Nefrit jade känt som Pounamu på Maori (ofta kallad “grönsten”) och spelar en viktig roll i Maorikulturen. Det anses vara en Taonga, eller skatt, och därför skyd-das i enlighet med fördraget i Waitangi, och utnyttjandet av den är begränsad och övervakas noga. Den finns bara på den södra ön i Nya Zeeland, kallad Te Wai Pounamu på Maori -”[Den] Greenstone Water”, eller Te Wahi Pounamu - “Platsen för Greenstone”.

Jade står för kärlek, skydd, hälsa och pengar.

 

Opalite, även kallad Tiffany Stone, används som namn på orena varianter av opal i varierande färger med en sensationell ljusåtergivning. Återfinns i berylliummalm (Bertrandite) som bryts främst i Utah, USA. Den består huvudsakligen av dolomit, opalized fluorit men ofta med mineraler som kvarts och kalcedon. Namnet Tiffany Stone kommer från företaget med samma namn som använt det i några av sina smyckedesigns.

 

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 25 mars 2015 
                http://svenskalänkar.com/