Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Kontakta oss
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

 

Halsband med triangulära stenar

En design som är ett mellanting mellan solfjäders- och kvadratstenarna. Den här modellen har snabbt blivit min egen favorit då den ligger så bra runt halsen. Här har jag fått tag i underbara triangulära stenpärlor av chohuajaspis som jag blandat med 8 mm pärlor av samma sten och små, 4 mm pärlor av svart onyx. (Chohuajaspis kallas för Chinese Painting/Kinesisk tavla om mönstret är tillräckligt intrikat.) Finns även i Cowryfossil samt i Bildjaspis (se nedan), Halsbandet är försett med ett karbinlås i 925 Sterling silver.

 

I lager:  1

Pris per styck:     278,00 SEK

 

Välj sten

Tips! Du vet väl att du alltid kan byta till mina egendesignade  krok- eller ring-pinnelås i 925 Sterling silver utan extra kostnad.

 

Jaspis består till större delen av kalcedon, mikrokristallin kvarts, som tillsammans med andra mineraler ger den färgglada band och mönster. Jasper var en favoritsten i den antika världen, dess namn, som betyder ”fläckig sten”, kan spåras tillbaka på hebreiska, assyriska, persiska, grekiska och latin. Jaspis förekommer över hela jordklotet och hämtar sin färg och mönster från den lokal var den bildats. Det finns många olika varianter av Jaspis och deras namn syftar ofta på mönstret, som t.ex. Panoramajaspis som påminner om en landskapsvy. Andra är Picassojaspis, Dalmatinerjaspis, Skogsjaspis m.fl.

Jaspis ger dig trygghet och möjlighet att slå av på takten. Den skyddar dig från onödiga energier.

Onyx sägs hjälpa till att läka sorg, stärka självkontroll och stimulera klokt beslutsfattande. Den anses ge både lycka, framgång och tur men framförallt hjälper den oss att absorbera den kraft och energi vi behöver från livet och universum.

 

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 25 mars 2015 
                http://svenskalänkar.com/