Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Feedback
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

 

Neutral Jaspis med

gnistrande akvamarin

En variant med bladstenpärlor i lugn, neutral jaspis i jordfärger blandad med lysande frisk akvamarin i turkosblått. Passar extra bra till den med en lugn, harmonisk personlighet med ändå individualist. Halsbandet är försett med ett karbinlås i 925 Sterling silver.

 

Längd: Ca 45 cm eller önskad längd

 

I lager:  1

Pris per styck:     270,00 SEK

Tips! Du vet väl att du alltid kan byta till mina egendesignade  krok- eller ring-pinnelås i 925 Sterling silver utan extra kostnad.

 

Akvamarin (från latinska Aqua Marina, "vatten i havet") är en blå eller turkos beryll och förekommer där man finner annan beryll. Den djupblå akvamarinen kallas Maxixe och kommar från  Madagaskar. Färgen bleknar till vit om stenen utsätts för solljus eller värmebehandling men den blå färgen kan återfås med strålning.

Akvamarin är vid sidan av grön smaragd den mest kända ädelstensvarianten av mineralet beryll; andra varianter är heliodor (gul), morganit (rosa) och gosherit (vit), bixbite även kallad "röd smaragd".

I USA finns akvamarin i centrala Colorado och Wyoming. Andra fyndigheter finns i Brasilien, Colombia, Zambia, Madagaskar, Malawi, Tanzania och Kenya.

Den största akvamarin någonsin hittades i Marambaia, Minas Gerais, Brasilien, i 1910. Det vägde över 110 kg och dess dimensioner var 48,5 x 42 cm i diameter.

Akvamarin är månadssten för mars och ger dig renhet, klarhet och mod i kommunikationen. Den hjälper dig uttrycka din inre lekfullhet och kreativitet.

Jaspis ger dig trygghet och möjlighet att slå av på takten. Den skyddar dig från onödiga energier.

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 17 december 2015 
                http://svenskalänkar.com/