Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Kontakta oss
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

Klassiskt halsband

i helt ny tappning

Ike och Tina Turner inledde låten Proud Mary med att förklara att det var en traditionell sång. Men, fortsatte Tina, "we nerver do anything nice and easy...". Lite så är det med Pretty Ogr; Allt får en egen twist, som här där klassiska, runda pärlor av klassiska stenar av akvamarin, phosporite och peridot inte fått en diskret knut emellan varje pärla. Istället har de fått chips- eller små pärlor i matchande - eller avvikande - färg.

 

Längd: Ca 50-55 cm eller önskad längd

 

I lager:  1 av var

Pris per styck:     270,00 SEK

 

Välj sten

Bilder ovanför: Akvamarin med amazonit, phosporite med svart onyx och till vänster sydamerikansk peridot med klar kristall.

 

Akvamarin (från latinska Aqua Marina, "vatten i havet") är en blå eller turkos beryll. Den förekommer på de flesta platser där man finner annan beryll. Den djupblå versionen av akvamarin heter Maxixe och är vanligt förekommande i Madagaskar. Färgen bleknar till vit om stenen utsätts för solljus eller värmebehandling men den blå färgen kan återfås med strålning.

Akvamarin är vid sidan av grön smaragd den mest kända ädelstensvarianten av mineralet beryll; andra varianter är heliodor (gul), morganit (rosa) och gosherit (vit), bixbite (röd) även kallad "röd smaragd"

I USA finns akvamarin på toppen av Mt. Antero i centrala Colorado. I Wyoming har akvamarin upptäckts i Big Horn Mountains, nära Powder River Pass. I Brasilien finns gruvor i delstaterna Minas Gerais, Espírito Santo och Bahia och minorly i Rio Grande do Norte. Gruvorna i Colombia, Zambia, Madagaskar, Malawi, Tanzania och Kenya producerar också akvamarin.

Den största akvamarin av ädelstenskvalitet någonsin brutits hittades i Marambaia, Minas Gerais, Brasilien, 1910. Det vägde över 110 kg och dess dimensioner var 48,5 x 42 cm i diameter.

Akvamarin är månadssten för mars och ger dig renhet, klarhet och mod i kommunikationen. Den hjälper dig uttrycka din inre lekfullhet och kreativitet.

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 25 mars 2015 
                http://svenskalänkar.com/