Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Kontakta oss
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

 

Senaste modellen

i flera stenar

Den vackra, lättare modellen av stenpärleset som jag letat efter ett tag har nu äntligen dykt upp på marknaden och den kommer nu i flera olika halvädelstenar. Här i Lapis Lazuli, Serpentine, Malakit och Larvikite som jag kombinerat ihop med - i tur och ordning - silverpärlor, Apatit, Pyrit och Opalit

Halsbanden avslutas med valfritt lås av 925 Sterling silver.

 

Längd: 45 cm eller önskad längd

 

I lager: 1 av vardera Serpentine, Malakit och Larvikite, Lapis lazuli såld

Pris per styck:     280,00 SEK

 

Välj sten

Larvikite är en fältspat med mängd av monzonite**, och känd för sina vackra, miniatyrstora kristaller av fältspat. Dessa fältspat kallas ternära eftersom de innehåller stora delar av alla tre medlemmarna av fältspat. Blandningen ger Larvikiten sin karakteristiska blå silverglans (Schiller effekt) när den poleras. Olivin kan vara närvarande tillsammans med apatit, och lokalt kvarts. Vanligtvis är Larvikit titanrik, med titanaugite och/eller titanomagnetite närvarande. Namnet kommer från staden Larvik i Norge, där den här typen av vulkanisk sten finns.

 

**Monzonite är en mellanliggande magmatisk sten som består av ungefär lika mängder av plagioklas och fältspat ortoklas med mindre mängder hornblände, biotit och andra mineraler. Kvarts en mindre beståndsdel eller är frånvarande, med mer än 5% kvarts berget kallas en kvarts monzonite.

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 25 mars 2015 
                http://svenskalänkar.com/