Halsband av

Rubinzoisit och rubiner

Rubinzoisit är en underbar färgrik sten i rödrosa och olika nyanser av grönt som eggar fantasin. Här ett halsband med stora och små pärlor av Rubinzoisit och Heishepärlor och små facetterade pärlor av Rubin. En helt oslagbar kombination som kan bäras såväl till vardag som till fest. Avslutas med valfritt lås i 925 Sterling silver.

 

Mått: ca 45 cm (kan förlängas med silverkedja)

 

I lager: 1

Pris per styck:     395,00 SEK

 

Zoisite är en kalcium-aluminium-hydroxi sorosilicate som tillhör gruppen epidot och uppkallad efter den slovenska vetenskapsmannen Baron Sigmund Zois von Edelstein (Žiga Zois). Han insåg att detta var en okänd mineral när den erbjöds honom av mineralåterförsäljaren Simon Prešern, som hade funnit den i Saualpe bergen (Svinška Planina) Kärnten (Koroška), 1805. Zoisite blev först känd som saualpite med hänvisning till ortsnamnet. Zoisite förekommer som prismatiska, ortorombiska kristaller eller i massiv form, och kan vara blå till violett, grön, brun, rosa, gul, grå eller färglös. Den har en vitros lyster och en conchoidal till ojämn fraktur.

I Tanzania förekommer en metamorf sten, anyolite som består av grön Zoisite med svart tschermakite och rubinkristaller. Dessa rubiner är inte av ädelstenskvalitet men ändå ger färgen en slående kontrast till den gröna zoisiten och ger dekorativa stenar. De kallas Rubinzoisite (Ruby in Zoisite).

Förekomst av Zoisite inkluderar Tanzania (tanzanit), Kenya (anyolite), Norge (thulite), Schweiz, Österrike, Indien, Pakistan, och Washington i USA.

Zoisit fördriver lathet och likgiltighet då den stimulerar kreativitet och utveckling av dina förmågor och talanger. Zoisit är en framgångssten och för dig som vill utveckla ditt intellekt och låta tankeprocessen stödja framsteg på alla livets områden.