Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Feedback
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

Turmalin och Peridot med multigem, Etiopisk Welo Opal samt Prasolit med multigem och diamant.

Nedan: Safir och Iolite

Delikata halsband

med handslipade stenpärlor

De senaste åren har halsband blivit större men det har inte hänt så särskilt mycket med designen. Här på Pretty Ogr tröttnade vi lite på bristen av något nytt och skapade dessa underbara, skira halsband av de finaste, handslipade pärlor av halvädelsten vi kunde hitta. På stora bilden ett av multigem, peridot och droppar av turmalin i olika färger. Den lilla bilden till vänster är av multigem med apatit, och till höger ett av multigem, prasolite och små svarta diamanter (Kingman-certifierade naturligtvis).

 

Längd: Ca 42 -45 cm

 

I lager:  1 av vardera

Pris per styck:     378,00 SEK

 

Välj sten

 

Multigem eller multistone brukar en blandning av transparenta stenar kallas. Vanligen består multigem av akvamarin, ametist, citrin och peridot men även andra kvartsliknande stenar kan blandas eller ingå, som t.ex rosenkvarts, prenite, rutilkvarts, rökkvarts m.fl.
Ursprunget för blandningen kommer antagligen från läran om chakra (stenars påverkan av kroppen) som under vissa perioder varit mycket populär i smycken. Chakra för ametist är hjässan, citrin är solar plexus och peridot är hjärta och solar plexus. Apatit, som är en annan transparent halvädelsten som kan ingå i multigem, har alla kroppens delar som chakra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovan: Smaragd och solsten.

 

Till vänster: Apatite med multigem, Karneol och Iolite samt Tanzanite

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 17 december 2015 
                http://svenskalänkar.com/