Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Feedback
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vintage-medaljong

med Limoge-dekor

Så sagolikt söta vintage-medaljonger med en dekoration av Limogeporslin. Passar väldigt bra som en unik present till någon som inte vill ha samma som alla andra. Här en rund med hjärtformad dekor och två helt hjärtformade. Levereras med en 18 kt fylld guldkedja (18 GF-stämplad).

 

 

Storlek: oval 19x14mm, rund 14mm, kedja 42       

           eller 46cm x 2mm, hjärta

 

I lager:  Endast 1 av vardera

Pris per st:     350,00 SEK

Limoges betecknar Fältspatporslin tillverkat i fabriker nära staden Limoges, Frankrike. Tillverkningen började i slutet av 1800-talet, men hänvisar inte till en viss tillverkare. Den hade starka föregångare i produktionen av dekorativa föremål och var det mest kända europeiska centrum för emaljproduktion på 1200-talet. Limoges emalj var känd som Opus de Limogia eller Labor Limogiae.

Fylld guld skiljer sig från guldpläterad metall främst genom sin hållbara egenskap. Medan plätering läggs på efteråt utgår man här från guldplåt som fylls med basmetall. I praktiken blir ytan alltså rent guld med alla dess fördelar - reptåligt och flagar inte, och ger inga allergiska reaktioner. Vanligast är 14 karat men förekommer också i 18 karats guld.

 

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 17 december 2015 
                http://svenskalänkar.com/