Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Feedback
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Underbar vintage-medaljong

Guilloche-dekoration

Helt gudomlig vintage-medaljong med en dekoration av handmålad Guilloch-emalj. En unik present där mottagaren kan förvara en hårlock, ett minifoto eller en idolbild. Denna modell är i silverpläterad metall och levereras med valfri kedja i 925 Sterling silver..

 

Storlek: 25,4 mm höjd

 

I lager:  Endast 1

Pris per st:     275,00 SEK

Guilloch är en dekorativ gravyrteknik där mycket exakta invecklade och upprepade mönster är mekaniskt ingraverat i ett underliggande material genom motorsvarvning. Detta förbättrade de mer tidskrävande metoder att göra mönster för hand och ger en större exakthet.

Termen "guilloch" används också mer allmänt för repetitiva arkitektoniska mönster av korsande eller överlappande spiraler eller andra former, som användes i forntida Främre Orienten, klassiska Grekland och Rom och neoklassisk arkitektur, och tidig medeltida interlace dekoration i anglosaxiska konst och på andra håll.

Vintage är en engelsk term som syftar på en äldre vara av god kvalitet, och används oftast som benämning på något begagnat eller obegagnat av äldre snitt. Termen används vanligtvis om sådant man kan bära eller använda, som kläder, smycken och porslin, och som har en - för sin tid - typisk design. Bra exempel på vintage är t.ex. 50-talsklänning, 60-talsporslin och inredningsdetaljer från 70-talet.
Det som vi har i vårt sortiment och kallar vintage kommer nästan uteslutande från en amerikan med talang för att hitta utförsäljningar av gamla lager och nedlagda butiker. Som vanligt har vi hittat ett nytt användningsområde, som att göra silverringar och örhängen av små glasplattor antagligen avsedda att avändas som dekorationer på knappar, beslag o dylikt.

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 08 oktober 2015 
                http://svenskalänkar.com/