Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Feedback
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

Vintage-medaljonger

att gömma dina hemligheter i

Helt gudomlig vintage-medaljong med en dekoration av Guilloch-emalj. Passar väldigt bra som en unik present där mottagaren kan förvara en hårlock, ett litet foto eller en idolbild. Här en två klassiskt ovala med fantastiska handmålade blommönster. Levereras med en 18 kt fylld guldkedja (18 GF-stämplad).

 

 

Storlek: höjd ca 25,4 mm, kedja 42 eller 46cm x 2mm

 

I lager:  1 av vardera

Pris per st:     350,00 SEK

Välj medaljong

Guilloche är en dekorativ gravyrteknik där mycket exakta invecklade och upprepade mönster är mekaniskt ingraverat i ett underliggande material genom motorsvarvning. Detta förbättrade de mer tidskrävande metoder att göra mönster för hand och ger en större exakthet.

Termen "guilloche" används också mer allmänt för repetitiva arkitektoniska mönster av korsande eller överlappande spiraler eller andra former, som användes i forntida Främre Orienten, klassiska Grekland och Rom och neoklassisk arkitektur, och tidig medeltida interlace dekoration i anglosaxiska konst och på andra håll.

Fylld guld skiljer sig från guldpläterad metall främst genom sin hållbara egenskap. Medan plätering läggs på efteråt utgår man här från guldplåt som fylls med basmetall. I praktiken blir ytan alltså rent guld med alla dess fördelar - reptåligt och flagar inte, och ger inga allergiska reaktioner. Vanligast är 14 karat men förekommer också i 18 karats guld.

Vintage är en engelsk term som syftar på en äldre vara av god kvalitet, och används oftast som benämning på något begagnat eller obegagnat av äldre snitt. Termen används vanligtvis om sådant man kan bära eller använda, som kläder, smycken och porslin, och som har en - för sin tid - typisk design. Bra exempel på vintage är t.ex. 50-talsklänning, 60-talsporslin och inredningsdetaljer från 70-talet.
Det som vi har i vårt sortiment och kallar vintage kommer nästan uteslutande från en amerikan med talang för att hitta utförsäljningar av gamla lager och nedlagda butiker. Som vanligt har vi hittat ett nytt användningsområde, som att göra silverringar och örhängen av små glasplattor antagligen avsedda att avändas som dekorationer på knappar, beslag o dylikt.

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 08 oktober 2015 
                http://svenskalänkar.com/