Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Feedback
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

Örhängen i silver och förgyllt silver

En blandning av örhängen från Jose's Atelje i Bålsta: Tre i förgyllt silver och fyra i rent silver. Från övre mitten ett förgyllt örhänge med Ametistpärla, ett med blå facetterad Topaz och ett med en härligt blå Lapis lazuli. Dessa följs av ett silverörhänge i form av en napp, ett med en rund platta med infattad Regnbågsmånsten, ett med en pärla av röd svampkorall och slutligen ett med fem infattade klara kvartsstenar.

 

I lager: 1 av vardera

 

Pris per par:   90,00 - 180,00 SEK

 

Välj örhänge
 

Ametist är en purpur- till violettfärgad variant av mineralet kvarts. Namnet kommer från grekiska ’en methustos’ som betyder "inte berusad". Ametist ansågs vara ett starkt motgift mot fylleri, varför vinbägare ofta var av ametist.

Den grekiska guden av vin, Dionysos, uppvaktade en jungfru vid namn Amethystos, men hon avvisade honom. Hon bad till gudarna att förbli kysk, en bön som gudinnan Artemis besvarade genom att förvandla henne till en vit sten. Ödmjuk inför Amethystos önskan hällde Dionysos vin över stenen som ett offer, varpå kristallerna färgades lila.

På medeltiden bar soldater ametister i strid då den tros ha en läkande egenskap och pärlor av ametist har hittats i gravar i England. De vanligaste fyndplatserna för ametisten är Brasilien, men den finns också i Uruguay och Madagaskar. I Sverige har ametist använts som smyckesten åtminstone sedan vikingatiden. Ametisten står för lycka, styrka och hälsa.

 

 

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 17 december 2015 
                http://svenskalänkar.com/