Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Feedback
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

Silverörhängen med eller utan stenar

I ett samarbete med Jose's Atelje i Bålsta kan vi erbjuda denna ljuvliga samling silverörhängen i olika modeller och med olika halvädelstenar: Från mitten överst ett med tre härligt dinglande silvertrianglar, ett med en infattad Regnbågsmånsten på en dinglande silverpinne, ett i endast silver med tre dinglande droppar, en filligraninspirerad fjäder med Regnbågsmånsten, en lekfull vriden silverpinne med spiral designad av guldsmeden Jose Martin själv, ett med tre pärlskedjor av silver, ett med tre vita Regnbågsmånstenar inneslutna i en silverkorg, ett med två platta pärlemorpärlor på kedja och slutligen två i en modell med fem infattade stenar - ametist och topaz (finns även i klar kvarts).

 

I lager: 1 av var utom Regnbågsmånsten i korg som finns

           fler av (även med svarta onyxpärlor)

 

Pris per par:   120,00 - 280,00 SEK

 

Välj örhänge
 

Regnbågsmånsten är en färglös labradorite som uppvisar en mångfärgad adularescence på en ljus grundfärg. Den är medlem av fältspatgruppen, som utgör ca 60% av jordskorpan. Regnbågsmånstenen skiljer sig alltså från vanlig Månsten som är en orthoclase (kaliumfältspat) snarare än plagioklas. Dessa två varianter har ett släktskap men är tekniskt sett inte samma material. Anledningen till att regnbågsmånsten kallas “månsten” beror på dess adularescence (ljusreflekterande egenskap), vilken även gör att vissa föredrar Regnbågsmånsten framför ”vanlig” Månsten. Romarna trodde den bestod av månens strålar. Den har använts som smycke under hundratals år och var beundrad av såväl de gamla romarna som grekerna, och sedan användes i jugendsmycken. Under hippierörelsen på 1960-talet blev regnbågsmånstenen populär i den moderna New Age.
Regnbågsmånsten kan skiljas från vanlig månsten genom dess högre brytningsindex och densitet. Hårdheten på Mohs skala är densamma, 6-6,5. Regnbågsmånsten förekommer i Australien, Indien, Kanada, Madagaskar, Mexiko, Myanmar (Burma), Ryssland, Sri Lanka och USA.
Regnbågsmånsten tros vara en magisk sten som besitter kraftfulla skyddande egenskaper och hjälper dess bärare att hitta sin sanna väg i livet. Det är tänkt att “bringa ljus” till den annars okända, och därmed ge sin bärare med insikt. Den sägs dessutom ha förmåga att ta fram det positiva i människor och lugna överaktiva sinnen, skapa fred i dess bärare.

 

 

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 17 december 2015 
                http://svenskalänkar.com/