Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Feedback
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

Öronstickare med pärlor eller ring

I samarbete med Jose's Atelje i Bålsta erbjuder vi här flera klassiska diskreta knoppörhängen, ett par med lite sväng och ett par med en snygg dekorerad ring. Alla i 925 Sterling silver. Översta raden ett par djupröda Agat, Rosenkvarts och klar kvarts. Nedanför ett par med underbart vackra Lapis lazuli-pärlor på kedja och så de snyggt antikbehandlade diskreta ringarna.

 

I lager: 1 par av vardera

 

Pris per par:  Från 50,00 - 140,00 SEK

 

Välj örhänge
 

Rosenkvarts förekommer i ljust rosa till rosa-röd. Färgen anses i regel bero på spår av titan, järn eller mangan. Vissa rosenkvarts innehåller även mikroskopiska rutilnålar som producerar en asterism i ljus. Nya röntgenstudier tyder på att färgen beror på tunna mikroskopiska fibrer av eventuellt dumortierite. Färgen i kristaller är ofta ljuskänsliga och kan blekas varför de inte bör förvaras i solljus när den inte bärs. De första kristallerna hittades nära Rumford i Maine, USA, men de flesta rosenkvarts på marknaden kommer från Minas Gerais, Brasilien.

Rosenkvartsen är inte så populär som pärla men man kan nu se att den allt oftare dyker upp, speciellt formad som hjärtan som tillsammans med färgen signalerar kärlek.

Rosenkvarts stimulerar kärlek och främjer hälsan och står för kärlek och hälsa.

 

 

 

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 17 december 2015 
                http://svenskalänkar.com/