Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Feedback
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

Exklusivt vackra silverörhängen

Tre väldigt speciella öronstickare från Jose's Atelje i Bålsta; Från vänster sagolikt vackra onyx-cabochons, fyra infattade kvadrater i hänget och en rund på själva öronstickaren. I mitten en fantasifull blomma och rörlig silverpärla på en tunn ormlänk. Till höger tre lekfulla silverromber med vackra dinglande jämna pärlor på de två nedre romberna.

 

I lager: 2 onyx, 1 silverblomma, 3 romber med pärla

 

Pris per par:    90,00 - 190,00 SEK

 

Välj örhänge
 

Siffran 925 i Sterling silver anger halten av silver per 1000 enheter. I Sverige finns främst tre grader av silverhalt: 835 (matsilver), 925 (Sterling) och 999 (finsilver). Finsilver används mest till till virkade smycken.

Sterling-benämningen anses ha uppkommit i England eller Mellaneuropa under 1000-1200-talet; Handelsmännen och den engelske kungen Henry II under 1100-talet lärde sig att uppskatta silvermynten för sin jämna renhet. Kungen lockade därefter ett flertal Esterlinger till England för att upparbeta silver och tillverka silvermynt. Ordet förvanskades efter en tid till sterlingsilver.

I medeltida svensk silversmedslitteratur förekommer oftast förklaringen att det kommer från ordet esterlinger, under den tiden benämningen på ett område i östra Tyskland. Silverföremål framställda av nedsmälta silvermynt betecknades av smederna som gjorda av esterlingsilver, som sedan förvanskades till sterlingsilver. Fakta är dock att sterlingsilvermynten blev 1158 ny officiell myntfot i England, med standardiserad renhet på 92,5 % silver.

 

 

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 17 december 2015 
                http://svenskalänkar.com/