Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Kontakta oss
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

 

Hängen i Dendriska Agater

Snygg droppformat häng där man verkligen ser de olika dendriska lagren. Det ena är ljust med tydliga fossiler, det andra mörkare (SÅLD) med tydliga sediment och fossil. Komplettera med en snygg silverkedja i din längd.

 

Storlek: ljus h=45, b=44 mm

 

I lager: 1 ljus

Pris per styck:     75,00 SEK

Välj hänge

Agat är en mikrokristallin som kännetecknas av sin finhet och ljusstarka färg. Denick sitt namn av Theofrastos, en grekisk filosof och naturforskare, som upptäckte den längs stranden av floden Achates någon gång mellan 400 och 300-talet f.Kr.. Färgglada agater har för 3.000 år sedan hämtats från floden Achates, som nu kallas Dirillo, på Sicilien.

De flesta agater förekommer i hålrum i vulkaniska bergarter där flyktiga ämnen dunstat ur lavan. Håligheterna fylldes helt eller delvis av kiseldioxidhaltig materia. Skär man vissa agater på tvären, uppvisas en följd av parallella linjer. En mexikansk agat som visar ett enda öga och kallas cyclops agat. Dendritiska agater har mönster som bildats på grund av närvaron av mangan- och järnoxider, andra av inkluderade materia av radiella mineralkristaller och bitar av sand, aska eller lera. Ibland förekommer nedbrutet vegetativt material av trädgrenar eller rot eller fossilt skal. Andra namn är karneol, Botswanaagat, blå spetsagat, mossagat och många fler.

Agat står för hälsa och skydd.

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 25 mars 2015 
                http://svenskalänkar.com/