Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Kontakta oss
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

 

Tips! Komplettera med en silverkedja i din längd.

 

 

Avlånga hängen - Oblonger

Två otroligt coola hängen i två sorters halvädelsten; Från vänster en naturell Cowry Fossil, mitten och till höger s.k. Chinese Painting Oblonger. Även om Fossiler ofta klassas för sig är de liksom Chinese Painting en form av Jaspis.

 

Storlek: 55x18-20 mm

 

I lager: 1 Cowry fossil, 1 Chinese painting

Pris per styck:     75,00 SEK

 

Välj hänge

Fossiler skapas genom att organiska material omvandlas till sten genom ersättning av det ursprungliga mate-rialet och porutrymmen fylls med mineraler. Förstenat trä är en vanlig följd av denna process, men allt från bakterier till ryggradsdjur kan förstenas. Petrification skapar mikroskopiskt exakta kopior av den ursprungliga depositionen. Fossil av snäckor som inneslutits i havsavlagringar och pressats samman under årtusenden används framför allt i smycken.

Fossilstenar påminner oss om vårt förflutna och hjälper oss genom att acceptera vilka vi är. Den ger även positiva effekter i affärer.

 

Cowry är namnet för en grupp marina snäckor. För över 3000 är sedan användes skalen som valuta i bl.a Kina och Indien. Det amerikanska ursprungsfolket Ojibway använde cowryskal i ceremonier och troligen också som valuta för så länge sen som 8000 år. Cowryskal bars som smycken och ses som symboler för kvinnlighet, fruktbarhet, födelse och välstånd. På Fidjiöarna var snäckan en symbol för rang och bars av hövdingarna.

 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 25 mars 2015 
                http://svenskalänkar.com/