Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Feedback
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

Här rapporterar jag branschnyheter från hela världen och från Pretty Ogr


Pretty Ogr tar "Time Out"

Efter noggrant övervägande har jag valt att tills vidare upphöra med mitt hantverk. För att skapa vackra, tidlösa smycken krävs inspiration vilket tyvärr jag för tillfället saknar och inte kan försvara ekonomiskt. Det är nedslående att inte kunna konkurrera med masstillverkade smycken från Asien och dags att vika sig för vad kunderna föredrar. Pretty Ogr's stora lager av ädel- och halvädelstenar och stenpärlor finns kvar och naturligtvis kan jag tillverka ett speciellt smycke till dig som så önskar. Bland annat så finns en enorm variation av cabochons och facetterade stenar för infattning, och silversmidet kommer jag att fortsätta med "till husbehov".

Kanske kommer en dag inspirationen tillbaka, trenden vända eller det kommer någon som är intresserad av att överta och driva verksamheten i äkta Pretty Ogr-anda: Speciella, handtillverkade, unika smycken i äkta hållbara material.


Pretty Ogr upphör med reparationer

På förekommen anledning tar Pretty Ogr fortsättningsvis ej emot reparationer av smycken och omträdning av pärlor. Vi kan varmt rekommendera guldsmedsbutiken Jose´s Atelje på Stockholmsvägen i Bålsta för arbeten både i guld och silver samt professionell omträdning av pärlor.


Smyckestenars Odyssé

Som ni säkert märkt har Pretty Ogr ett stort sortiment av ädel- och halvädelstenar. Dessa inhandlas över Internet, mestadels från Indien där i stort sett hela världens smyckestenar slipas och poleras. Vanligtvis tar en leverans cirka två till tre veckor men ibland kan helt oförutsedda händelser hopa sig, som det gjorde för oss i höstas.

I september 2016 beställdes ett flertal stenar från en Facetnabs i Jaïpur, Indien. Först skickades stenarna till vår gamla adress men eftersändes. Dessvärre aviserades aldrig paketet så det returnerades till Indien. Leverantören var förstående och skickade om försändelsen till vår nya adress, men denna gång bestämde Postnord att paketet innehöll läkemedel, vilket inte får tas in från länder utanför EU (kanske var stenarnas kraft så stor!?!). Återigen returnerades försändelsen. Nu var vi framme vid juletider, leverantören var igen tillmötesgående och skickade försändelsen en tredje gång men denna gång skickades paketet oaviserat runt i Sverige innan det ånyo returnerades till Indien av Postnord. Vid det här laget började både leverantören och vi misströsta om att någonsin lyckas med denna leverans. Men mot en extra avgift om $5 gick de med på att sända det en fjärde gång. Så äntligen torsdagen den 9 mars 2017 kom avin i brevlådan. Tänk, efter att ha åkt fyra gånger mellan Indien och Sverige och tillbaka till Indien tre turer var de här. Lyckan är obeskrivlig. (Bilden fr mitten överst: Tangerine quartz, Bärnsten i olika former och Rainbow Calsilica) Fotnot; Odyssé = irrfärder


Uppehåll vid Spångabutiken

Tyvärr drabbades Pretty Ogr av en olyckshändelse som tvingade oss att helt oplanerat hålla stängt hela sommaren och hösten. Även hemsidan låg dessvärre nere en lång period. Men nu ser framtiden ljusare ut och vi kommer att kunna hålla öppet ett par gånger innan jul med en hel del nyheter i lager. Även en del gamla godingar kommer tillbaka om än i ny tappning; Förutom de underbara stenringarna från USA kommer de snygga halsbanden av tubpärlor sammanfogade i silver tillbaka i en ny, cool design.

Vi hälsar att gamla kunder välkommen tillbaka och hoppas att ni har överseende med det långa uppehållet. Vi välkomnar också de nya kunderna, både på webben och till butiken i Spånga.


Sommaröppet

Under sommaren kommer vi att ha begränsade öppettider som vanligt. Vilka datum är ännu inte fastställt så fortsätt hålla koll på hemsidan för att hålla dig uppdaterad. Som vanligt kan du alltid nå oss med ePost info@prettyogr.se eller på telefon 0706 544 168 samt handla från webbutiken.


Pretty Ogr flyttar ut på landet

Den 15 juli går flyttlasset från Sundbyberg till Kivinge i Håbo kommun. Förutom att vi byter adress förändras inget - vi fortsätter satsa på unika kvalitetssmycken till våra kunder. Tills vidare fortsätter lördagsbutiken i Spånga som vanligt men med begränsat öppethållande över sommaren. Du kan alltid nå oss med ePost info@prettyogr.se eller på telefon 0706 544 168.


Nya öppettider i Spånga

Erikshjälpen i Spånga har ändrat sina öppettider från 2016. De stänger nu klockan 14 på lördagar vilket innebär att även Pretty Ogr stänger klockan två. Nya öppettider är alltså 10 - 14 på lördagar. Men som vanligt kan du alltid nå oss med ePost info@prettyogr.se eller på telefon 0706 544 168.


Nyhet - lagerrensning med 25 % nedsatt pris

Vi börjar det nya året med en 25% rabatt på en del halsband men även de elastiska armbanden. Normalt har Pretty Ogr inte någon rea eftersom vi inte säljer modesmycken utan med helt egna modeller, men eftersom vi tycker att vårat lager blivit för stort har vi valt att sätta ned priset på en del varor. Dessa nedsatta varor gör vi dock inga ändringar på (förlängning, låsbyte) utan de säljs som de är. Passa på att fynda!


Ett nytt spännande år ligger framför oss

Snart rings 2016 in och ett nytt verksamhetsår börjar. Vad det kommer att föra med sig vet vi inte i dag men planer har tagit form och idéer finns det gott om. Pretty Ogr's satsning på skira, delikata smycken i eXclusive-serien fortsätter och flera handslipade små stenpärlor av bl.a. Azurit, Peridot, Tanzanit, Iolite, Rubin och Smaragd är på väg in. Ett ganska stort hopp från de senaste årens trender.

Det betyder dock inta att allt annat försvinner, det kanske bara tar en ny vändning; Det finns fortfarande en del underbara eXclusive kabelhalsband av Preciosapärlor och en del av halvädelsten med grövre, hängande droppar. Men det kommer även en ny form av smycken med stora stenpärlor där olika sorter och färger av halvädelsten blandas i ett och samma smycke. Vi tycker det blir mer spännande så och vi hoppas att även du kommer att gilla våra nya modeller.

Vi önskar alla vänner, nya som gamla kunder, och alla besökare av hemsidan ett riktigt gott, nytt 2016.


Mode och miljö

Under en period nu har vi sökt efter inspiration till nya designs över hela världen. Tyvärr finns det inte så mycket nytt; En variant av kabelhalsbanden som Pretty Ogr lanserade i början av 2015 har dykt upp där kabeln är en ihålig metallkedja. Till slut vände vi blicken till USA där många leverantörer finns inom urbefolkningen och där hittade vi underbara Tridacna-pärlor - pärlor av ostronskalens pärlemor. Pärlor av pärlemor/mother of pearl/MOP har funnits länge men dessa var ljuvligt skimrande i beige-vitt. Vi har tidigare stött på denna pärltyp främst vid reparation/omarbetning av äldre smycken.

Eftersom Pretty Ogr alltid vill berätta om stenar och pärlors ursprung och egenskaper gjordes en sökning. Det visade sig vara ett jätteostron som lever i korallrev så varningslamporna tändes. Men samtidigt som det vilda ostronet är hotat redovisades en stor ekonomisk fördel för fattiga länder vid odling av Tridacna-ostronet. Dels är köttet förträffligt och ger mat, dels kan skalet användas till industri. Ingenting går alltså förlorat men vi står ändå och väger, hur kan vi garantera att just våra pärlor kommer från odlade ostron. Ibland kan man önska att även smycken och pärlor hade ICE-märkning men tyvärr kan det nog dröja.


Exklusivt istället för kvantitet

Ibland händer det att någon som besöker oss i Spånga efterfrågar en typ av smycke som är väldigt populär just nu men som vi inte har i vårt sortiment. Tidigare har vi då tagit in färdigtillverkade smycken/bijouterier av just den typen men som sedan inte sålt. Numera går Pretty Ogr sin egen väg, tillverkar de smycken vi själva tycker om och som tilltalar våra kunder - de som besöker oss om igen. Därför finns det också ofta bara ett enda exemplar av varje smycke, kvalitet och originalitet istället för kvantitet. Och visst är det mycket roligare att äga ett smycke som är individuellt och därför håller genom olika modeväxlingar.

Det betyder dock inte att vi inte lyssnar på våra kunder, tvärtom. Vi värdesätter våra kunder högt och belönas med kundens förtroende; En unik gåva till bästa vännen, ett snyggt matchande halsband till nya festblåsan, en specialtillverkad ring, omarbetning av gamla smycken osv. Det är en riktig kundrelation det.


Nyhetsarkiv4


 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 29 mars 2017 
                http://svenskalänkar.com/