Start
Nyheter
Tillbehör
Smycken
Hemma
Om Pretty Ogr
Feedback
Bli kund
Köpvillkor
Listor

 

 

 

 

 

 

Nyhetsarkiv


Äntligen är prettyogr.com på plats - Finally a Pretty Ogr english website

Tidigt i Pretty Ogr's existens blev .com-adressen "kapad" varför vi har valt att inte lägga upp någon engelskspråkig sida alls - förrän nu. Tack vara att adressen parkerats hos vår internetleverantör kunde ingen annan stjäla adressen när den väl släpptes fri igen. Nu har vi översatt hela den svenska webplatsen till engelska (efter bästa förmåga).

Early in the Pretty Ogr story the dot-com address was "hi-jacked". Finally, we are glad to present a Pretty Ogr website for our english speaking cutomers. The english translation is not professional made, but we hope you still find it usefull. Welcome to a visit at http://prettyogr.com


Länge leve 80-talet

Enligt initierade källor inom mode är det 80-talet som gäller igen. Och visst känns en del igen även om de fått ny namn; Baggy jeans blev Boyfriend, Over-sized, jump-suite,osv. När det gäller smycken däremot har jag inte sett så mycket influens. Själv hade jag mycket öronclips trots hål i öronen, och cuffs på mitten av örat förstås men de finns bara på Internet utomlands än så länge. Vad jag minns var allt överdrivet utom just smycken -"Less is moore" myntades och diskreta guldcreoler och kedjor blandades med knutna pärlor. Flera hål i öronen var också populärt - många såg ut som kanten på ett kollegieblock. Om du var i farten på 80-talet, kommer du ihåg vilka smycken du bar? (Bilden är dock från 60-, 70-talet?)


Utökat samarbete med Jose's Atelje

Som besökare till butiken i Spånga redan känner till så har Pretty Ogr ett visst samarbete med guldsmedsbutiken Jose's Atelje i Bålsta. Tidigare har det Pretty Ogr tillhandahållit en del silversmycken från dem och nu utökar vi sortimentet med ännu fler hängen och fler örhängen. Dessutom kommer även webbkunder få tillgång till detta. Kika in under Smycken/Övrigt så finner du det mesta av sortimentet.


Recensera ditt köp

Hos Pretty Ogr är vi väldigt glada över våra stamkunder och när kunder kommer tillbaka till oss. Återkoppling är alltid positivt även om själva budskapet inte är det - vi vill också veta när det inte fungerar. De som handlar i 'shoppen' i Spånga på lördagar är det lätt att få återkoppling från, men de som handlar från vår hemsida händer det mer sällan. Från början hade vi en 'Feedback'-sida men den fungerade inte som den skulle så den togs bort. Men nu vill vi återinföra själva idén;

Därför ber vi nu dig som handlar hos oss i butiken, via webben och/eller besöker vår hemsida att skicka Epost till oss på info@prettyogr.se. Det du skriver kommer att publiceras på hemsidan utan redigering (undantaget eventuella svordomar eller annat som kan väcka anstöt). Det behöver inte vara en recension utan du kan tipsa, berätta, kåsera - bara det handlar om smycken. Om du så önskar får du naturligtvis vara anonym vid publiceringen.


Ladda ned

Nu börjar det finnas en hel del material att ladda ned under Listor. Du kan ladda ned dokument som Chakra, Månadsstenar och Astrologi men även Pretty Ogr's fakta om ädel- och halvädelstenar. Dessutom finns det mina egna och översatta instruktioner över hur du skapar egna smycken. Och allt är gratis - coolt va!


Pärlor i ropet igen

Enligt många Engelska tidningar - Vouge och Daily Telegraph bland annat - är pärlor inne igen. Klassiska pärlcollier, nya designs och pärldroppar i örhängen bärs med fördel både till jeans och gala.

Hos Pretty Ogr hittar du nya spännande kombinationer med saltvattenpärlor och halvädelstenspärlor, men du kan också beställa ett klassiskt knutet pärlcollier.


I denna ljuva sommartid

Förra sommaren började Pretty Ogr med att ha öppet ungefär varannan lördag under sommaren. Så gör vi även i år med början nu i maj. Vi återkommer med exakta datum efter hand - håll utkik på hemsidan.


Vårstädning i garderoben

Äntligen - det ligger i luften; Våren är här, trädens löv slår ut och forsythian blommar. Vinterkläderna känns trötta och tunga, och garderobens innehåll byts ut plagg för plagg. Här på Pretty Ogr bubblar också vårkänslorna och sommarkollektionen börjar ta form. Mer korall, klara färger och pärlor som gör sig bra mot en solsmekt hud. Håll utkik på hemsidan och i butiken för nu blommar sommaren ut! Visst är det härligt när dagarna blir längre och man har hela sommaren framför sig.


Vikingar + Islam = Sant

Nu är det fastlagt: Det är inte första gången i historien som vi i Skandinavien har kontakt med Islam. Vid utgrävningarna på Birka har man funnit en ring som fascinerar på flera sätt: Dels har stenen en inskription som betyder För/Till Allah, dels är inte "stenen" en ametist som man först trodde utan troligen glas vilket tidigarelägger konsten att göra glas i så fall. Till sommaren kan jag rekommendera dig att göra en båtutflykt till Birka med en guidad tur. I skolan fick jag ofta tillfällig dövhet på historielektionerna men ute i verkliga livet blir det mycket intressant. Dessutom kan du köpa Vikingapärlor (hoppas jag att de fortfarande har) och göra ditt alldeles egna halsband.


Äkta eller fusk, hur vet man?

När man som jag handlar med ädel- och halvädelstenar och metaller får man många frågor: "Hur vet du att den är äkta?", "Är inte alla rubiner röda och safirer blå?", "Äkta silver svartnar inte." Ja, hur vet man att man inte blir lurad; Det viktigaste är att bara köpa från leverantörer man litar på. Man måste också lära sig mycket om det man köper, sten som metall. Vikten kan avslöja om en sten är äkta eller inte. Ställ raka frågor till den du handlar med så kan du ofta känna om svaret du får är en sanning eller lögn - eller undvikande. Inom vissa kulturer är en lögn inte så allvarlig medan inom andra är det en stor skam att ljuga. Kina t.ex, är en jättestor marknad inom både stenpärlor och silver men de vill så gärna sälja, stämplar försilvrat med 925-stämpel och färgar billiga stenar till att likna dyra och sällsynta. Numera köper jag inte silver från Kina men däremot vanliga stenar som agater och jaspis går bra. Ädelstenar kan med fördel köpas från Jaîpur i Indien, där den största delen av världens ädelstenar (diamanter undantaget) slipas. Till stor del går det även att köpa ädelstenar från Thailand även om de har lite egenheter för sig, som glasfyllda "äkta" rubiner. Silver köper jag nästan uteslutande bara i Sverige, Storbritannien och USA, där de olika renhetsgraderna är klart klassificerade.

Och hur är det nu, är rubiner röda och safirer blå? Jodå, rubiner är röda - allt från rosaröd till vinröd - och safirer är blå - och vita, gula, orangea, röda samt gröna. 925 Sterling silver svartnar med tiden, speciellt för vissa personer och om man äter vissa mediciner. Rent silver, 999, och Argentium 935 Sterling silver, som innehåller germanium i.s.f koppar, och svartnar däremot inte.


Fel information om Regnbågsmånsten

Vid efterforskningar om nyinköpta stenar råkade jag på information om Regnbågsmånsten som jag tidigare inte känt till (och fler med mig tydligen). Månsten är en helt annan art än Regnbågsmånsten, tillhör en annan mineralfamilj och har helt andra egenskaper framgick det. Den info jag tidigare spridit om denna sten är alltså helt fel. Jag ber verkligen om ursäkt både till mina köpare av smycken med Regnbågsmånsten och de som köpt eller laddat ned min stenbroschyr för detta misstag. Både broschyren (numera bok om 48 sidor) och listorna på hemsidan är nu rättade så du kan ladda ned ett nytt ex. Klicka på Listor längst ned i menyn till vänster och sedan på Stenfakta. Du som har köpt broschyren/boken kontakta mig så får du den senaste upplagan utan någon extra kostnad.


Skötselråd - så håller du dina smycken fina

Nu kan du läsa om hur du ska sköta om dina smycken så att du får glädje av dem längre. Klicka på Listor längst ned i menyn till vänster och sedan på Tips & råd.


Hög dollarkurs pressar priserna

Under 2014 gick kursen för den amerikanska dollarn, USD, stadigt uppåt och låg vid nyår med en kurs på nästan 8 svenska kronor, SEK, för 1 USD. Tyvärr spår ekonomerna att det är något vi får vänja oss vid även för 2015. En stor del av Pretty Ogr's inköp sker i USD vilket naturligtvis påverkar våra priser även om det inte märks så mycket än så länge. Utan att ge avkall på kvaliteten söker vi alltid efter de bästa priserna så att våra kunder kan njuta av smycken i halvädel- och ädelstenar precis som de som handlar på "fina gatan", men utan att det behöver kosta så mycket. Och det tänker vi fortsätta med!


Äntligen - lite aktivitet på Hemma

Avsikten var att underavdelningen Hemma skulle starta under 2014. Men så har det inte blivit då den mesta tiden gått åt till huvudsysslan - smycken. Och det är naturligtvis mycket glädjande att smyckena går bra. Men nu har jag i alla fall lagt upp ett par recept på grytor eftersom jag fram till jul kommer att sälja torkad trattsvamp för den som är intresserad. Gå in på Hemma och kolla!


Downton Abbey inspirerar

Enligt min engelska leverantör Coocksongold som refererar till en artikel, har den brittiska serien Downton Abbey lett till att "Art Deco"-inspirerade smycken blivit inne. (http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/downton-abbey/11123246/Downton-Abbey-sparks-trend-for-art-deco-jewellery.html.) Det händer ofta att film och TV-serier styr modet. Personligen är jag ganska förtjust i Jugend/Art Deco så det är OK för mig och stora, arbetade smycken är ju riktigt snyggt.

I USA tittar man nog inte så mycket på brittiska serier och där är 'shokers' - stryphalsband - populärt. Eftersom jag sneglar åt alla håll har även jag gjort en del shokers av små glaspärlor. Tyvärr har jag inte hunnit lägga ut dem på hemsidan innan de såldes. Men det kommer flera...


Höjt porto

Tyvärr så har Posten gjort en del portoändringar - både positivt och negativt. Samtidigt som lägsta viktgruppen för brev höjdes från 20 till 50 gram höjdes portot för den vanligaste vikten i smyckessammanhang från 12 till 14 kronor. Hos Pretty Ogr har ändringen inte slagit igenom ännu mer än på nytillagda varor.


Höstkänning

Sista dagen på sista sommarmånaden har passerat och det är inte utan att man vissa dagar får lite höstkänning. Med hösten kommer kurser och jag undersöker nu möjliga lokaler. Förutom kursen "Smycken av metallringar och -spiraler" har jag skissat på en kurs i återanvändning - nya smycken av gamla. Vi har väl alla en del gamla halsband, armband m.m. som det egentligen inte är något fel på, men... Viss vore det kul om man samtidigt fick något nytt och dessutom gör en insats för miljön. Håll utkik för mer information.


Sommartider - hej!

Den senaste tiden har kantats av helger och Erikshjälpen har hållit stängt - och då även Pretty Ogr. Nu kommer midsommar och efter den semester för de flesta, så även för mig. Preliminära öppettider för sommaren är lördagarna:

28 juni

19 juli

2 augusti

23 augusti

Observera att datumen kan komma att ändras. Ring mig gärna på 070 654 41 68 för att vara på säkra sidan.


Färgrik sommar

Helt plötsligt en dag var det sommar med trädgårdsfika och fönsterputs. Modet föreskriver mer färger i sommar - "orange is the new black". Men vågar vi? Jodå, jag märker att mina kunder uppskattar Pretty Ogr's  kollektioner som har mer färg på stenarna än de flesta. Så visst vågar vi!


Säsongssmycken

Meteorologiskt har vi just nu tre årstider i Sverige - sommar längst i söder, vår på mitten och vinter längst norrut. Vilket fantastiskt land vi bor i. Smyckemässigt befinner vi oss också både lite här och där nu eftersom vi fortfarande inte klätt av oss vinterskruden helt men ändå vill ha något nytt. När urringningen kommer fram vill vi gärna ha något i halsen, lite ljusare, lite gladare.

Några nya och nygamla somriga modeller finns redan på plats och fler är på väg så fort jag hinner. Väl mött i Spånga på lördagarna eller när du vill på hemsidan prettyogr.se.


Öppettider

Butiken håller öppet i kaféet vid Erikshjälpen lördagar 10 - 15.


E-postproblem lösta

Det verkar som om problemen med E-post till Pretty Ogr är lösta. Vi håller tummarna.


E-postproblem 15/4

Det är för närvarande problem med Prettyogrs E-post, både info och order@prettyogr.se. Vill du komma i kontakt med oss ring eller skicka ett sms till 0706 544 168. Tack för att du hör av dig!


Grattis till vinnarna!

Tävlingen är nu avslutade, vinnarna utsedda och kontaktade. Vann omröstningen gjorde Armbandet i svart onyx och silver, och en som röstat på detta var vinnaren Marja. Många gratulationer till vinsten, Marja. Andra och tredjepriset delades ut till Tarja respektive Gunnel som fick varsin överraskning. Gratulationer även till dem båda!


Tävla och vinn!

Trogna besökare och nya hälsas välkomna till vårsäsongen hos Pretty Ogr. Efter en tids stiltje på hemsidan (datorproblem) är vi nu redo att sparka igång igen. Många nya smycken och produkter är på väg in men vi börjar med en tävling där alla deltagare är välkomna. Rösta på någon av mina 10 favoriter och den kan bli din. Bland de som röstat på det bidrag som får flest röster drar jag en som vinner bidraget. Men alla andra går inte lottlösa - bland alla andra deltagare dras en andra- och en tredjeplatsvinnare som får varsitt överraskningspris.


Knackig uppdatering av hemsida

Ni som regelbundet besöker min hemsida har säker märk att det inte hänt så mycket på senaste tiden. Mycket riktigt - min gamla dator kraschade under sommaren och jag har fortfarande inte hittat något bra och prisvärt program till min nya. Här kommer så en "bulk"-uppdatering med nya halsband, armband, silverkedjor m.m.


Snart dags för kursstart

Är du intresserad av att göra egna smycken? Då får du en ny chans att gå en av mina kurser. Dels kommer "Smycken av metallringa och -spiraler" med fortsättningskurs tillbaka, dels kommer en helt ny kurs, "Silversmycken utan lödning" där vi arbetar med silvertråd och -plåt. Om du vill gå silverkursen bör du antingen ha gått de förstnämnda kurserna eller ha förvärvat motsvarande kunskaper tidigare för att tillgodogöra dig ämnet. Skicka in en intresseanmälan med E-post till info@prettyogr.se.


Harmoni eller kontrast?

Vilken typ är du? Väljer du diskret, färgkoordinerat, klassiskt och harmoniskt? Eller vill du ha drama - accentfärger, mönster, senaste nytt och unikt? Just nu är det mycket drama i modet med färg och form; Kraftiga, stora smycken och gärna mycket av allt. Men det bästa är ändå att plocka russinen ur kakan och välja det som just du tycker om. Själv söker jag harmonisk kontrast inför sommaren och blandar färg och form i samma smycke; Murriga, bruna stenar lättas upp av transparenta kvartser och stiliserade former varieras med naturligt. Det är så det blir snyggast och bäst tycker jag. Vilken typ du än är kan du hitta dina favoriter hos Pretty Ogr.


Do Re Mi - nej, ReDo Mi

Ända sen jag började göra smycken har jag haft en önskan om att producera mer hållbart. Hittills är det endast smyckeaskarna som är av återanvänt papper. Men nu kommer en egen sidolinje: smycken av återvunnet material. I Sverige har jag inte hittat någon marknad av begagnade ädelstenar och halvädelstenar men det finns ju så mycket annat som är dekorativt och kan användas. Dessutom blir varje smycke då ännu mer individuellt och unikt när det inte är vad man förväntar sig. Varför ReDo Mi? Jo, som vanligt (för mig) en liten ordlek på "swengelska"; Omkastat betyder skalan (felstavat på engelska men...) "gör om mig" och det är ju vad det handlar om.


Efterfrågat pärlörhänge äntligen i lager

Ni är många som frågat mig om jag inte har örhängen som bara är en pärla och inte hängande. Och naturligtvis lyssnar jag till er så nu äntligen har jag solitärer av sötvattenpärla på öronstickare av 925 Sterling silver i lager. Dessutom till ett pangpris - 75 kronor! 


Drip-drop

Något som varit mycket efterfrågat och populärt är mina drop-örhängen; Först var det swarovskidropaar i alla färger, sedan fick jag tag i de mest underbara droppar av rubin, peridot och orange topaz. Ett örhänge med en liten droppe hängande är alltid lagom - mer än en knopp, mindre än långt tingel-tangel. Så nu har jag letat världen över och köpt in fler sorter: safir, smaragd, rosa rubin, ametist, akvamarin, röd granat samt rosa och lila axelandrite (se bilder). Håll ögonen öppna...


Trenden med stora smycken fortsätter

Höstens trend med stora smycken ser ut att fortsätta även inom vårmodet. Det hävdar i alla fall de svenska modeexperterna som dock inte hakat på trenden förrän nu. Sneglar man på utlandet verkar det ha lugnat ned sig något. Örhängen ska vara riktigt långa - ända ner på halsen, men halsbanden ser ut att bli något (inte mycket) mindre och tajtare runt halsen. Passar mig utmärkt då det redan är min favorit.


Knackig uppdatering av hemsida

Ni som regelbundet besöker min hemsida har säker märk att det inte hänt så mycket på senaste tiden. Mycket riktigt - min gamla dator kraschade under sommaren och jag har fortfarande inte hittat något bra och prisvärt program till min nya. Här kommer så en "bulk"-uppdatering med nya halsband, armband, silverkedjor m.m.


Snart dags för kursstart

Är du intresserad av att göra egna smycken? Då får du en ny chans att gå en av mina kurser till hösten. Dels kommer "Smycken av metallringa och -spiraler" med fortsättningskurs tillbaka, dels kommer en helt ny kurs, "Silversmycken utan lödning" där vi arbetar med silvertråd och -plåt. Om du vill gå silverkursen bör du antingen ha gått de förstnämnda kurserna eller ha förvärvat motsvarande kunskaper tidigare för att tillgodogöra dig ämnet. Skicka in en intresseanmälan med E-post till info@prettyogr.se.


Harmoni eller kontrast?

Vilken typ är du? Väljer du diskret, färgkoordinerat, klassiskt och harmoniskt? Eller vill du ha drama - accentfärger, mönster, senaste nytt och unikt? Just nu är det mycket drama i modet med färg och form; Kraftiga, stora smycken och gärna mycket av allt. Men det bästa är ändå att plocka russinen ur kakan och välja det som just du tycker om. Själv söker jag harmonisk kontrast inför sommaren och blandar färg och form i samma smycke; Murriga, bruna stenar lättas upp av transparenta kvartser och stiliserade former varieras med naturligt. Det är så det blir snyggast och bäst tycker jag. Vilken typ du än är kan du hitta dina favoriter hos Pretty Ogr.


Do Re Mi - nej, ReDo Mi

Ända sen jag började göra smycken har jag haft en önskan om att producera mer hållbart. Hittills är det endast smyckeaskarna som är av återanvänt papper. Men nu kommer en egen sidolinje: smycken av återvunnet material. I Sverige har jag inte hittat någon marknad av begagnade ädelstenar och halvädelstenar men det finns ju så mycket annat som är dekorativt och kan användas. Dessutom blir varje smycke då ännu mer individuellt och unikt när det inte är vad man förväntar sig. Varför ReDo Mi? Jo, som vanligt (för mig) en liten ordlek på "swengelska"; Omkastat betyder skalan (felstavat på engelska men...) "gör om mig" och det är ju vad det handlar om.


Efterfrågat pärlörhänge äntligen i lager

Ni är många som frågat mig om jag inte har örhängen som bara är en pärla och inte hängande. Och naturligtvis lyssnar jag till er så nu äntligen har jag solitärer av sötvattenpärla på öronstickare av 925 Sterling silver i lager. Dessutom till ett pangpris - 75 kronor! 


Drip-drop

Något som varit mycket efterfrågat och populärt är mina drop-örhängen; Först var det swarovskidropaar i alla färger, sedan fick jag tag i de mest underbara droppar av rubin, peridot och orange topaz. Ett örhänge med en liten droppe hängande är alltid lagom - mer än en knopp, mindre än långt tingel-tangel. Så nu har jag letat världen över och köpt in fler sorter: safir, smaragd, rosa rubin, ametist, akvamarin, röd granat samt rosa och lila axelandrite (se bilder). Håll ögonen öppna...


Trenden med stora smycken fortsätter

Höstens trend med stora smycken ser ut att fortsätta även inom vårmodet. Det hävdar i alla fall de svenska modeexperterna som dock inte hakat på trenden förrän nu. Sneglar man på utlandet verkar det ha lugnat ned sig något. Örhängen ska vara riktigt långa - ända ner på halsen, men halsbanden ser ut att bli något (inte mycket) mindre och tajtare runt halsen. Passar mig utmärkt då det redan är min favorit.


Jultider

Under helgerna håller både Erikshjälpen och Blå Vägen stängt - därmed även Pretty Ogr. Torsdag 3 januari 2013 smygstartar vi lite och lördag 5 januari är allt öppet som vanligt igen.


Populäraste julklappen

Julen 2012 var det år då flest valde att ge bort ett halsband eller ett smyckeset. Populärast var självklart "Cleopatra"-modellen. På andra plats kom örhängen.

Paketinslagningen var mycket uppskattad så det kommer jag fortsättningsvis erbjuda alla lördagar året om.

 


Hög tid att beställa dina unika julklappar

Funderar du på att ge bort något extra personligt i julklapp? Kanske en unik silverring med en vacker sten, ett personligt silverhänge eller något annat smycke av pärlor, stenar och/eller metall. Nu är det dag att beställa så att du är säker på att få leverans i god tid före jul. Besök mig i Spånga, ring eller E-posta mig.

Stenar att infatta till exempel i en ring hittar du under Tillbehör - Cabochons och tänkbara modeller på ringar under Smycken - Ringar, Beställningsringar. Du hittar fler tips på julklappar här.

På mått- och specialbeställda varor tas 30 % ut i förskott och resterande 70 % betalas vid leverans.


Succé för lördagsöppet Pretty Ogr vid Erikshjälpen i Spånga

Strax före sommaren började jag sälja mina smycken på Café Vallmo vid Erikshjälpen, Spånga, även på lördagar. Det har blivit en stor succé med många nya, glada kunder och kontakter. 


Överraska dina vänner - bjud in till smyckesparty

De flesta av oss har någon gång blivit bjuden till ett Tupperware-party. Nu introducerar jag Smyckes-partyt; Jag besöker dig och dina inbjudna vänner, berättar lite om olika ädel- och halvädelstenar och om ädelmetaller och naturligtvis har jag med ett urval smycken till försäljning.

Ring eller skicka ett E-postmeddelande och boka upp en kväll!


Stoppa upp trafiken - nya smyckestrenden

Den senaste globala recessionen har liksom 20-talets depression fört med sig en explosion av färg och form i stora smycken, enligt trendrapporter från England:

This is jewellery that really is designed to stop the traffic with big bold statements, animal passions and masses of devil-may-care bling. Check it out and enjoy before the upturn ushers in something altogether more modest!

...skriver Cooksongold i sitt senaste nyhetsbrev och uppmanar oss att njuta så länge det varar.


Problemlösaren - större frihet med örhängeskonverteraren

Snart kan du som inte har hål i öronen ändå köpa vilka örhängen du vill. Med örhängeskonverteraren är det bara att sätta i dina nya örhängen och byta när du själv vill. Kommer snart i lager här hos Pretty Ogr - beställ redan nu om du vill vara säker på att få ett par! (Se under Smycken, Örhängen.)


Begränsade öppettider i sommar

Under sommaren kommer jag att begränsa öppettiderna i Spånga. Veckorna 28 - 32 håller affären öppet endast varannan lördag:

14 juli 10-15

28 juli 10-15


Pretty Ogr utökar sortimentet med accessoarer

Nu utökar jag sortimentet med handgjorda väskor av återanvänt material. Än så länge har jag bara tre väskor i tre modeller men det kommer förhoppningsvis flera.


Utökade öppettider på Café Vallmo

Numera kan du även handla smycken från mig på lördagar 10 till 15.00 på Café Vallmo i Spånga.


Trendrapport - metallsmycken får ge vika för ädel- och halvädelstenar

Den Brittiska juvelerarbranschen meddelar att efterfrågan på guld, silver och andra ädelmetaller har minskat till förmån för smycken av kristall, ädel- och halvädelstenar. Och det ska gärna vara stora stenpärlor.

En annan följd av de höga ädelmetallpriserna är att också efterfrågan på ersättningsprodukter, såsom fylld silver och fylld guld, ökat även i Storbritannien. Själv har jag använt fylld guldtråd en längre tid men tvingats köpa den från USA då den inte är tillgänglig i Europa. Kanske blir det ändring på det nu...


Nytt år - nya priser

En snabb undersökning bland leverantörer av halvädelstenspärlor visar att de flesta höjt sina priser med mellan 25 till 50 %. Det är en anmärkningsvärd prishöjning vilket kommer att tvinga mig att höja mina priser i motsvarande grad. De smycken som jag redan har i lager säljer jag naturligtvis till redan satta priser så passa på att handla innan de tar slut.

Metallpriserna verkar ganska konstanta (d.v.s höga) med små ändringar upp och ned. Priset på guld är ju rekordhögt och silver verkar vara på väg åt samma håll.

2017-03-13 16:34


Ett set är lika gott som ett annat

För mig har ett (smycke-) set ett visst innehåll: Ett halsband med matchande armband och örhängen. Men jag har nu blivit medveten om att det inte är en kombination som passar alla. Jag har just fått en order på ett set bestående av en fingerring, ett armband och ett hänge med vald sten som den gemensamma nämnaren.

Vill du också få ett personligt set så kan du beställa din kombination utifrån de modeller som jag har. Hittar du inte vad du söker så kontakta mig med dina idéer så kan vi försöka komma fram till en lösning.

2017-03-13 16:34 

Copyright © 2015 Pretty Ogr
Senast ändrad: 29 mars 2017 
                http://svenskalänkar.com/